Milyen együttműködni egy segítővel – velem?

kiss orsolya alternativ terapia

Mitől érezheted biztonságban és jó kezekben magad egy segítőnél?

Amikor ismeretlen terepre tévedsz, jó, ha biztonságban érezheted magad. Annak, aki most lép rá az útra, az önismereti munka, együttműködni egy segítő foglalkozásúval, ugyanilyen. Ilyenkor jó, ha tudod, mire számíthatsz, vagy épp mire érdemes figyelned ahhoz, hogy tudd, ki mellett teszed le a voksodat. 

Arról írok nektek a következő blokkokban, milyen minőséghez ragaszkodom én, mit tartok fontosnak ahhoz, hogy te jól érezd magad.

Alapelveim

1. csak rád figyelek és figyelek rád
2. tartom neked azt a biztonságos teret, amiben megnyílhatsz
3. a munkád többszörösen meg fog térülni, generációkon átívelő a hatása
4. kapcsolódunk és kapcsolatban leszünk a találkozók között is
5. a folyamat mindig rólad szól, nem a párodról, gyerekeidról, vagy rólam, hanem rólad
6. sokféle eszközzel dolgozom, rengeteg módszertant tanultam, így mindig tudunk olyant választani, ami ott és akkor számodra a leghatékonyabb
7. két találkozó között is tudsz haladni, mert kapsz hozzá eszközöket, témákat és mert alapelvem, hogy halászni tanítsalak
8. és mindent átégettem magamon is, amit mondok, tanítok neked, magam is használom, beépítettem a mindennapjaimba, így elhiheted, te is képes leszel rá!

Ha tovább olvasol, megértheted az alapelvek fontosságát is és bárhol jársz is a világban, képes leszel észrevenni a különbséget, mitől hiteles valaki.

1. Csak rád figyelek és figyelek rád

  • minden figyelmem a tiéd, a te ügyed, a te életed, a te történeted 
  • az érzékelésem ilyenkor rád fókuszál 
  • alapvető kellene, hogy legyen, sajnos nem az, de ilyenkor nem veszem fel a telefonom, nem válaszolgatok meg üzeneteket És figyelek rád… 

Egy kedves ügyfelem fogalmazta meg a legelső találkozónkon ezt, és mivel nekem ez annyira természetes, nem gondoltam volna, hogy kiemelendő. Ő mondta nekem, hogy : „Orsi, jártam már több helyen, de rajtad látom, érzem, hogy tényleg érdekel, mit mondok, mi van velem. Máshol azt éreztem, hogy csak unottan végighallgatják, amit mondok.”

 FONTOS a figyelem, annyira hiányzik a kapcsolatainkból. Az igazi, őszinte, egymás felé forduló, falak nélküli, ítélkezés nélküli meghallgatás. Van, akinek ez adottsága pl. empatáknak, de fejleszthető! 

Csak emlékezz arra, milyen érzés, amikor ezt megkapod és aztán csináld, alkalmazd

2. Biztonságos teret kapsz

  • titoktartás kötelez, így biztos lehetsz abban, hogy minden, amit elmondasz számomra, azt nem hallod vissza
  • bátran megnyílhatsz és őszintén elmondhatod, ami évek óta nyomja a lelkedet, nagyon sokan meg is lepődnek, hogy mik előbukkanak, ami tudom, ijesztő, de bízz magadban, már nagyon ideje volt, hogy megkönnyebbülj 
  • ugyanakkor nem erőltetem, hogy megnyílj, ha ez még nehezedre esik, egyszerűen csak belelazulhatsz egy energetikai kezelésbe 

Amit nem biztos, hogy érzékelsz: 

  • olyan térbe érkezel, amit energetikailag programoztam, hogy a béke várjon, megnyugvást találj
  • tisztítom a teret előtted minden negatív energiától, lénytől
  • körbeölelnek illatok, amik segítenek szintén a tudatalattidban tárolt félelmek, traumák oldásában

3. A munkád többszörösen megtérül

A minap éppen telefonon hívott egyik kedves ügyfelem, hogy elújságolja, milyen nagy előrelépések történtek a vállalkozásában és tőle hangzott el ez: „Számomra nem volt ez sosem kérdés, tudtam, hogy dolgoznom kell magamon és tudtam, hogy ez sokszorosan fog megtérülni.” Igen, ez az a szemlélet, amit sajátíts el bátran te is! Amikor úgy érzed, hogy nem engedheted meg magadnak, jusson eszedbe, hogy ez egy sokszorosan megtérülő folyamat. 

IGEN, sokszorosan, mert: 

  • az életed minden területére kihat: pl. a fenti fiatalembernél dolgoztunk épp egy párkapcsolati problémáján, gyermekvállalást miért halogatja annyira most, és olyan helyre sikerült nyúlnunk, olyan mélyre ment a tisztítás, hogy azóta milliárd forintos szerződésről tárgyal épp 
  • az életed minden szereplőjére kihat: amikor valami benned változik, egész egyszerűen átrendeződik életed egész forgatókönyve, a többi szereplőd hozzáállása és még a körülmények is! IGEN, olyanok is másképp viselkednek majd veled, akikre eddig mindig úgy tekintettél, ők már mindig ilyenek lesznek! 
  • generációkon átívelő a hatása egy-egy blokk kioldásának, tehát gyógyítod vele a felmenőid és utód sorsát is segíted…. szerintem ez a legcsodálatosabb hatások egyike…. gondolj bele, ez az IGAZI ÖRÖKSÉGED, ez, amit magad után hagysz Te mit választasz, mit adnál át gyermekeidnek, unokáidnak?  >>> a blokkokat, félelmeket, görcsöket adnád át vagy a boldog, szabad életre való képességet, a hogyan fejlődjünk tovább szemléletét, oldanád-e meg, amit te tudsz, hogy őket már ne terhelje? 
  • és a szemléleten túl, mindaz, amit elsajátítasz, otthon továbbadható a szeretteidnek 🙂

4. Kapcsolódunk

Éppen ma kaptam egy üzenetet egyik kedves ügyfelemtől, hogy a meditáció, amit átküldtem neki tényleg mennyire passzol hozzá és a témájához, már többször meghallgatta.  Talán ezzel a példával tudom azt érzékeltetni, milyen az, amikor kapcsolódunk és kapcsolatban vagyunk. 

Milyen is ennek a folyamata? 

  • A közös munka során van egy pont, egy nagyon fontos pont: amikor úgy döntesz, hogy bizalmat szavazol ennek a folyamatnak és MEGNYÍLSZ, megnyitod a világodat: ekkor kapcsolódunk. Létrehozunk egy közös energiát, egy „teret”. Nem baj, ha te ezt sosem érzékelted még, attól még van, létezik. Ebben a térben tudunk igazán mélyre menni és változást elindítani, varázsolni valami mást.
  • Ez a kapcsolódás él akkor is, ha épp nem ülünk együtt és az extra ajándéka, hogy néha rajtam keresztül jön át infó, mi az, ami épp számodra hozzájárulás lehet. Egészen meglepő dolgok jöttek már, erről sokan mesélhetnétek.
  • És hogy ne hagyjam ki a másik nagyon fontos elemet, amikor a testünk kapcsolódik egy-egy érintés által. Az energetikai kezelések érintéssel zajlanak, amiért hidd el, a tested nagyon hálás tud lenni. A testünk nagyon szereti, ha megérintik. És ezen a kapcsolódásunkon keresztül a tested megtanulja újra fogadni az energiát.

5. Rólad szól

Emlékszel a Holiday c.filmre? Abban emlékezteti a szimpatikus kis öregúr az egyik főszereplőt, Irist (akit Kate Winslet alakít), hogy sose felejtsen életének főszereplője lenni, mindenki más csak mellékszereplő! 

Az önismereti utunk során hangsúlyos feladat felismerni, hogy az életünkben 

  • mi az, ami rólunk szól és ott visszavenni az irányítást, az erőnket, a figyelmünket ugyanakkor
  • mi az, ami nem rólunk szól, azt pedig visszaadni annak, akihez tartozik és hagyni neki, hogy saját döntése szerint éljen vele. 

Ennek szellemében a közös munka során is hangsúlyos, hogy meglásd a történeteid során, amiről azt hitted, hogy  / férjed, lányod, anyósod, apukád, főnököd / mit tett veled, már megint milyen, stb… meglásd ezen történeteid és újraértelmezd azokat. 

A „rólad szól” egy teljesen másik aspektusa, fontos alapelvem, hogy miközben facilitállak, vagy épp energetikai kezelést kapsz tőlem, az én életem, gondjaim, terheim (igen, nekem is vannak) félretegyem és semmiképp ne terheljem rád. Így már érthető, ha kedves érdeklődő kérdésekre is időnként elterelő válaszokat adok, ugye? Ez a TE IDŐD.

6. Mindig a hozzád illő eszközzel dolgozunk

Tudod, milyen szerencsések vagyunk? Ugyanis míg szüleink, nagyszüleink, dédszüleink idejében sem idő, sem erőforrás, sem lehetőség, de ennyi elérhető csodás módszer, eszköz, tudás sem állt rendelkezésre, mint épp napjainkban! Mintha minden oldalról megkapnánk a támogatást arra, hogy gyógyulhasson lelkünk! És a módszerek egyre erőteljesebbek! Így nincs más dolgod, mint belül meghozni a döntésed, fejlődni akarsz és megérkezik a hozzád illő „segítő” vagy módszer. Ismeres a mondást: ” Amint a tanítvány készen áll, megérkezik a mester is.” Én magam sohasem fogom abbahagyni a tanulást, számomra ez a „wellness”-élmény, de ennek az örök kíváncsiságnak köszönhetően rengeteg eszközzel tudlak segíteni. 

De mik is ezek: 

Mindezek nem zárják ki egymást, csodásan alkalmazhatóak, variálhatóak és ahogy megyünk mélyebbre, egész messze visznek téged! Vagy inkább közelebb? Közelebb igazi Önmagadhoz!

7. Egyéni haladás

Ha épp az első lépéseid teszed, felmerülhet benned a kérdés, mennyi időre, alkalomra van szükséged van egy élethelyzeted megoldásához

A rossz hírem az, hogy a lélek nem egy igásló, nem hajthatjuk, nem kényszeríthetjük, de ráérezhetünk az igényeire. 

A jó hírem viszont az, hogy ahogy megtanultál járni és az elején kellett a segítség, de később már egyedül lépkedtél, aztán futottál, néha még elestél ugyan, felsegítettek, fájt, de újra indultál…. ugyanígy az önismereti úton tett lépéseid is egyre magabiztosabbak lesznek

És még egy extra jó hír: ha ráérzel az ízére, és majd ahogy jönnek a sikerek, élvezni fogod nem csak azért, mert eléred a célodat, hanem magát az utat is!

8. Saját tapasztalás

Szokták mondani, hogy a bölcs ember másik hibáiból is képes tanulni én most mégis arra bíztatlak, hogy ne higgy el nekem semmit se! Vakon ne! 

Tedd próbára, teszteld és keresd meg rajta keresztül a magad igazságát! 

Ahogy én is tettem. Ugyan volt, amikor megfelelési vágyból a „tanítóm felé”, volt, hogy ellenállásból, de legalább valamit csináltam, vagy épp az ellenkezőjét, de folyamatosan tesztelgettem, igaz-e, igaz-e rám, ill. mi az én igazságom? Hogyan működik nekem ez? Ezen az úton nem elég, ha valamit megértesz az eszeddel, és tudod róla az elméletet. Hanem le kell azt engedned a testedbe és tapasztalássá kell alakítanod. A véredbe, a testedbe kell ivódjon. És meg kell érkezzen a szívedbe is