A spirituális út csapdái 1. – gyökerek megtagadása

spirituális út csapdái

Mik is, pontosabban kik a gyökereink?

Képzelj el egy fát és lásd magad előtt, mint itt a képen a fa egészét. Lásd, ahogy a fa az erős, szerteágazó gyökerein keresztül veszi fel a tápanyagokat a földből és ezáltal képes erős törzset valamint hatalmas lombozatot növeszteni.

A te életedben a gyökerek az őseid: szülők, nagyszülők, dédszülők, generációk sora.

A spirituális gyakorlás révén ráláthatsz azokra a problémákra, amiket az az őseidtől kaptál, mint feladat, teher. Ebben a bejegyésben arra mutatok rá neked, hogy milyen fontos ez a lépés, és ennek a meghaladása, ahelyett, hogy benne ragadnál az irántuk érzett dühödben, haragodban.

Emlékszem, az önismereti utam legelején akármerre indultam el, akármilyen témát kezdtünk el boncolgatni akkor épp kineziológusommal, minden oda vezetett vissza, hogy a szüleim, nagyszüleim mit tettek, mit nem tettek, hogy szerettek, hogy nem szerettek, milyen szerepekbe kényszerítettek, milyen hamar kellett felnőtté válnom, stb.

Ez bizony első körben óriási haragot, dühöt, fájdalmot, szomorúságot keltett bennem. Volt, hogy nem voltam képes emiatt tiszta szívvel feléjük fordulni. Minden mozzanatban csak ezek tükröződtek újra és újra. Hibáztattam őket, amiért miattuk ilyen utam lett…

Engem az hozott ki ebből, hogy alapvető törekvésem születésemtől fogva a béke, a szeretet-kapcsolat, így hajtottam tovább a történetemet, kereste a lelkem a kiutat, a gyógyulást.

Neked is csak ezt tudom tanácsolni, menj tovább, még ha itt, ebben a pontban nagyon fáj is! Ne zárd magadra a páncélt, ne éltesd magadban ezt a fájdalmat, haragot!

Menj tovább addig a pontig, míg megérted, hogy ők akkor és ott valamiért csak ennyire voltak képesek, hogy nekik is vannak fájdalmaik, hiányaik és ezek láncolatát cipeljük már magunkon.

Ha háborogsz azon, miért te, miért kell neked ekkora terhet vinned, helyettük is bölcsnek vagy bölcsebbnek lenned => energiapazarlás


Menj tovább egészen a megbocsátásig!

Már csak azért is menj tovább, mert kiderülhet, sokadíziglen valaha saját ősöd voltál 😉

És még egy kis motiváció az útra: ha tagadásban vagy az őseid felé, azzal elutasítod mindazt az energiát, ami tőlük jönne! Nem csak azt, amit rossznak bélyegeztél, hanem mindet, őseid generációinak sok-sok támogató energiáját. Mintha egy fa lennél, gyökér nélkül!