9 tanács, amitől működnek a pozitív megerősítések!

Hogyan mantrázzak helyesen?

Hogyan kell a mantrákat jól használni?

Hogyan lehet ezt úgy csinálni, hogy ne őszülj bele?

Mi a titka a vonzás törvényeinek?

Mi is a mantra?

A Wikipédiában található definíció szerint a mantra olyan vallásos terminus az indiai vallások, a jóga, és a tantrizmus gyakorlatában, amelyről a gyakorlói úgy vélik, hogy spirituális vagy mágikus erővel rendelkezik. Lehet egy szótag, szó vagy rövidebb mondat, ill. szavak sorozata, vallásos szöveg, fohász, varázsige, misztikus mondat, néha rövid költemény. Néhány mantrának szó szerinti jelentése van, míg másoknak nem. …. Eredeti értelemben a mantra ismételgetése valamilyen spirituális változást mozdít elő (az elme felszabadítására). „

Tágabban értelmezve mantrázásnak hívjuk a pozitív megerősítések ismétlését is. Én ezen utóbbival szeretnék most foglalkozni, vallási vitákba nem keverednék. 

Hogyan mantrázz úgy, hogy ereje legyen?

Ez is egy olyan eszköz, ami mindig, mindenhol kéznél van. Bármikor, akár tömegközlekedve, akár otthon mosogatás közben, akár a kerti munkákat végezve, futás közben, bármikor játszhatsz ezzel az egyszerű eszközzel. Kimondhatod hangosan is, de magadban, némán is működik.

Amit azonban ritkán mondanak el, engem legalábbis senki nem világosított fel róla, hogyan érdemes ezekkel dolgozni….

A fő titok itt is: légy jelen!

  1. Figyelj oda a kimondott vagy a belsődben ismétlődő mondatra, itt is érvényes, hogy LÉGY JELEN!
  2. Érzékeld meg a szavak energiáját és ahogyan hatnak! A tested segít az energia érzékelésében (ld. következő pont)
  3. Figyeld meg, hogyan reagál a tested a szavakra: tágulsz tőle, szabadabb, boldogabb érzés jelenik meg a mellkasodban vagy inkább összehúz, szorul a mellkasod? Természetesen, a szabadabb, tágasabb érzés visz téged előre a kívánt irányba. Ha nem ez jön, akkor valamilyen hiedelmed ellened dolgozik. Ilyenkor vagy próbálkozz más megfogalmazással vagy tisztítsd a mögöttes érzést.
  4. A titok nem a végtelenített számú ismétlésben van. Persze ez is működik, ha kevésbé tudatosan csinálod, csak elkezdi ez is kapargatni a rendszered, de van erre időd? Csináld inkább tudatossággal, éberséggel!
  5. Olyan megerősítést használj, ami kijelentő módban van.
  6. Legyen a mondat tartalma számodra hihető, elérhető. Pl. Ha még súlyfelesleggel küzdesz, nehéz lehet befogadnod egy olyan mondatot, ami arról szól, hogy „Gyönyörű, szép, karcsú a testem.” Tapasztalatom szerint ennek ellenállunk, mert egyrészt per pillanat hazugságnak érezzük, másrészt mert a jelenlegi állapotunkhoz képest ez annyira elérhetetlen, hogy nem tudunk vele érzelmileg kapcsolódni. Módosítsd úgy a mantrád, ami még pont hihető, de visz előre. Pl. ebben az esetben: „Nap mint nap egyre karcsúbb és egészségesebb a testem.”
  7. Kapcsolódj a mantrához „érzelmileg”. Hasson rád, engedd be, éld át az érzést, milyen lehet az az állapot, amikor már tied a kívánt állapot!
  8. Haladó fokozat: Válj eggyé vele. Légy az az érzés, amiről a mantrád szól. Fenti példa alapján, éld meg érzésben, milyen az, amikor gyönyörűszép, karcsú a tested. Érezd a testedben is, milyen, amikor karcsú vagy és egy új ruhában sétálsz a napsütésben.
  9. A legjobb mantra, amit magadnak alkotsz meg az intuícióid alapján, amire épp készen állsz, amivel haladni tudsz épp most!
Pozitív megerősítések használata

A külsőségek helyett itt is befelé figyelj.

Most már csak alkalmazd a fentieket!

Ahogy olvashattad, borzasztóan egyszerű, bármikor alkalmazható eszköz áll rendelkezésedre most is, a titok, a hogyan és hogy használod-e!

Adj neki esélyt, tedd próbára!