Unod már az örökös halogatást?

semmire sincs elég idő

Mi a megoldás a halogatásra?

Még nálunk, lelkes vállalkozóknál, akik tényleg a hivatásunkat megtalálva, küldetéstudattól fűtve éljük a mindennapjainkat, még nálunk is sokszor problémát okoz a halogatás. Amitől aztán lelkiismeret-furdalásunk lesz és ki is alakult egy ördögi kör. 

Keressük a különféle motivációt, vagy hibáztatjuk magunkat… egyik sem vezet a megoldáshoz.

Talán már úgy érzed, teljesen elveszítetted emiatt a lendületed?

Talán azért olvasod épp ezt a blogbejegyzést most te is, mert ismered az érzést?

Sőt, te is nap mint nap szenvedsz attól a lelkiismeret-furdalástól, amit a halogatás mumusa kelt benned is?

Néha ez annyira erőssé válik, hogy még attól is elmegy a kedved, hogy bármibe is belekezdjél? Mert már csak a csalódások sorára emlékszel, hogy állandóan jött az ötlet, megjelent az ihlet, hogy valamit tennél, de aztán mindig csak toltad, toltad tovább, ahelyett hogy valóban elkezdjed megcselekedni?

Végül aztán este úgy fekszel le az ágyba, hogy ma megint nem végezted el azokat a feladatokat, amiket eredetileg szerettél volna?

Kipróbáltál már közben sokféle motivációs trükköt, de egyik sem működött igazán?

Meghallgattál már sokféle előadást erről, de egyik sem hozott tartós megoldást és továbbra is csak halogattál?

Mi is ez valójában? Biztosan halogatás?

Világunk nagyrészt a linearitásra épült. Már pici babaként szoktattak a pár óránkénti evésre, alvásra, de akkor még lázadtál a magad módján, legfeljebb kiköpted az ételt vagy ki sem nyitottad a szádat. De az iskolák sorában, majd a munkahelyeiden is minden a határidőkről szólt. Minél jobban próbáltál beilleszkedni ebbe a rendbe, annál jobban kellett elnyomnod a saját igényeidet

A kontroll lett a fő működési mód. Kontrolláljuk saját magunkat, a beosztottunkat, a párunkat, a gyermekeinket. Bizalom helyett kontroll. Belső hang helyett kontroll

Amikor egy vállalatban működsz, általában mindig van egy feletted álló egység, ember, aki téged kontrollál. Amint kilépsz ebből a közegből, a kontroll megszűnik. De sokszor azt tapasztalom, hiába szűnt meg a kontroll, hiába élsz már a hivatásodban, olyan sokáig nem figyelhettél magadra, hogy eltarthat egy ideig, mire meghallod a saját belső hangodat.

De figyelj belülre és megleled a kapcsolatot!

Ehhez először mindenképp hagyd abba Önmagad állandó hibáztatását!

 

halogatás ellen

A nagymacskák is profik a lustálkodásban, de a megfelelő pillanatban már minden erejüket összpontosítva ugranak. 

Halogatás helyett... ritmus!

A kontroll helyett a bizalom, a belső erő, a belső vezetettség a megoldás.

Amint bízol magadban, megengeded magadnak a saját ritmusodat, kitűzöl egy feladatot, de rákérdezel, most van itt az ideje? A belső hang mindig sugallja, ha itt az idő, amikor épp kreatív vagy és megszületik a váza a kezeid alatt, a blogbejegyzés frappánsra sikeredik, a legfinomabb születésnapi torta készül el a kislányodnak vagy épp összeáll a szenzációs prezentációd a projektzárásra.

Figyeld a saját ritmusodat, és talán rájössz, hogy nem halogatsz, hanem a megfelelő időzítésre figyelsz!