Generációs minták oldása – megérkezni a saját életedbe

masolt-mintak-oldasa

Hallottál már a mimikriről?

A mimikri egyszerűen megfogalmazva másolt minta. Legtöbb esetben ez a szüleinktől átvett, generációkon át öröklődő, másolt mintákat jelent. Minden olyan dolgot, legyen az viselkedés, érzelmi reakció, élethelyzetekben való döntés, reagálás, testalkat, stb., amit a beilleszkedés reményében kopíroztunk le szüleinktől, nagyszüleinktől, testvéreinktől- bárkitől, aki hatással van az életünkre.

A másolás egy velünk született képesség, ami csendben, tudattalanul, a hétköznapokba észrevétlenül beágyazva munkál bennünk, a kimondatlan cél pedig mindig az alkalmazkodás, a környezetünknek való megfelelés. Ezzel a képességgel tanulunk meg beszélni, enni, járni, viselkedni és még sok minden mást.

Csakhogy a szüleinktől vagy akár később a baráti társaságtól leutánzott minták nagy része már nem szolgál minket, sőt- károsabbak, mint azt elsőre gondolnánk. A generációkon át örökített minta a másoktól átvett valósághoz vezet, azaz: nem a saját életünket fogjuk élni, hanem valaki másét, a szüleinkét, nagyszüleinkét. 

Pontosan a saját jellemünket, választásainkat, teremtéseinket nyomjuk el, önmagunk előtt is elrejtve. 

Tedd fel a kérdést: ha nem befolyásolna semmilyen másolt, örökölt, generációs minta, akkor tisztán önmagamként létezve milyen életet élnék?

női generációs terhek oldása

Szabadulnék tőlük… De hogyan?

Nem akartam olyan lenni, mint a szüleim, de sajnos pont ugyanúgy viselkedem, mint ők”. 

„Megfogadtam, hogy legközelebb másként döntök, de amikor a szituáció ismét előáll, akkor megint úgy reagáltam, ahogyan nem szerettem volna, és végül mindig ugyanott lyukadok ki.”

Sokszor hallunk ehhez hasonló keserű, lemondó kijelentéseket. Ezek azok az esetek, amikor a felismerés ugyan megvan, gondolati szinten tisztában vannak azzal, amitől szabadulni szeretnének, de valahogyan mégsem megy: mintha a szüleinktől átvett, átörökített minta időnként automatikusan bekapcsolódna, és elsöprő erővel aratna győzelmet újra és újra.

Ezeket a mintákat ugyanis bezártuk, elraktároztuk a testünkbe, mondhatjuk, hogy tudattalanul is írányítanak minket. A felismerés egy pozitív, értékes dolog, de önmagában nem elég. Egyrészt a hitrendszert kell kioldani facilitálással, amikor elhittük, hogy ez a minta számunkra kell, hasznos, értékes, másrészt a testi szintből is ki kell oldani, mert mint egy program, amit nem mi írtunk, vezérel minket.

Ha meg szeretnénk szabadulni a másolt szülői sémáinktól, akkor ezeket törölni kell a testünkből- és pontosan erre való az Access Consciousness energetikai kezelései közül a mimikri testkezelés.

Ez a testkezelés feloldja a testünkbe zárt káros mintákat, fix nézőpontokat, bevett hazugságokat, mindent, ami meggátolja, hogy függetlenül éljük a saját életünket, kibontakozva, szabadon.

Amikor a szüleidet választod párnak - Ildikó története

Az első kezelésre Ildikó egy szakítás után összezuhanva érkezett. Párkapcsolati problémák miatt keresett fel, amik elmondása szerint az életében menetrendszerűen ismétlődtek: mindig olyan férfiakkal kezdett kapcsolatot, akik elhanyagolták, sokat voltak távol, kevés időt töltöttek vele. Így a párkapcsolatában nem is lehetett első, nem egy esetben még második sem, ami méltatlan helyzet volt számára.

Eleinte próbált magának magyarázatot adni, mondván, ezt valójában ő akarja így, ez neki is jó… De az idő múlásával, a kudarcélmények szaporodásával egyre inkább világossá vált számára, hogy ez a működés sohasem volt számára tápláló, és végre változtatni akart.

Az első egy órában a facilitálás során  jöttek számára az óriási felismerések: a származási családtól átvett minta képe rajzolódott ki előtte. De mindenekelőtt az, hogy tulajdonképpen a párválasztása soha nem magáról, hanem a szüleiről szólt: édesapja a házasságuk alatt kevés időt töltött édesanyjával, aki hol magával vívódott, hol elfogadással hárítva, de nem változtatott ezen, Ildikó pedig tudattalanul is lemásolta ezt a mintát.

Amikor megkérdeztem a testét, milyen kezelés lenne számára a legnagyobb hozzájárulás, azonnal a mimikri jelent meg. A kezelés elkezdődött, Ildikó pedig már az elején óriásit könnyebbült: a teste szó szerint falta az energiát.

A kezelés után úgy érezte, mintha egy szikladarab gördült volna le a hátáról, a gondterheltség helyett mostmár a felszabadultság ült ki az arcára, végtelenül hálás volt.  Hatalmas öleléssel köszönt el, a továbbiakban pedig rendszeresen visszajárt kezelésekre, és bizony sikerült is jó értelemben „felforgatnia” az életét. A párkapcsolatai 180 fokban átalakultak, mellette pedig számos másoktól átvett mintát ismert fel és engedett útjára. Ha pedig egy-egy másolt séma szépen csendben vissza próbálna szökni az életébe, azt az éberségének és a kezeléseknek hála azonnal sikerül lefülelnie.