Úgy érzem, nem szeret a párom!

Nem szeret a párom?

Mit tehetsz azért, hogy érezzed, szeret a párod?

Mindannyian arra vágyunk, hogy szeressenek bennünket és sokan úgy is érezzük, hogy mindent megteszünk a gyermekeinkért, a párunkért, odaadunk mindent, állandóan csak adunk és adunk, de alig kapunk.

Vajon miért ez az egyenlőtlenség? Az egyik nagyon egyszerű oka lehet ennek, ha eltérő szeretetnyelvet beszéltek.

Nagyon sokszor a kapcsolatok, legyen szó akár párkapcsolatról, akár szülő-gyermek vagy két barát, barátnő kapcsolatáról, elcsúszhatnak azon, hogy különböző szeretetnyelvet beszélnek és ennek nincsenek tudatában.

Pedig ez tanulható!

Ha úgy érzed tehát, hogy nem szeret a párod, vagy nem képes kimutatni a szeretetét irántad, adj egy esélyt annak, hogy megismeritek egymás szeretetnyelvét!

Gary Chapman munkássága nyomán 5 féle szeretetnyelvet különböztetünk meg: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékok, szívességek és testi érintés.

A problémát az okozza, hogy mindenki a saját nyelvén várja a szeretet kifejezését és azon is adja a legkönnyebben. Azonban, ha a két fél eltérő nyelvet részesít előnyben, máris „elbeszélnek egymás mellett”, azaz mindketten úgy érzik, hogy ők mennyire sokat adnak a másiknak, mennyire kifejezik a szeretetüket, de semmit nem kapnak cserébe.

Szeretnéd tudni, mi a te szeretetnyelved?

Ha kitöltötted már valaha a tesztet (online is találsz sokat a google keresőjével), tudod, hogy mi épp az elsődleges szeretetnyelved. Azaz, ez az a mód, ahogyan szereted kifejezni az érzéseid, és ahogyan szeretnéd kapni másoktól a figyelmet, szeretetet. 

Ha egy kapcsolatot szeretnél ezzel a módszerrel jobbá tenni, akkor a következő lépéseket javaslom neked:

 

1. Töltse ki a párod, gyermeked, barátnőd is a tesztet.
2. Beszéljétek meg közösen, kinek mi az elsődleges szeretetnyelve.
3. Nézzetek rá közösen, hogy az eddigi megnyilvánulásaitok során hogyan sikerült eltalálnotok a másik érzelmi igényeit. Ha kevésbé, akkor most tudatosítsátok, hogy szeretitek egymást, csak más nyelvet beszéltetek.
4. Ismerjétek meg a másik nyelvezetét, meséljétek el egymásnak, mi a valódi igényetek.
5. Kezdjétek el gyakorolni: adni a másiknak azon a nyelven, ahogyan ő érzi, hogy szeretve van.

Ezt már mind ismerted, de nem működik?

Ha a fentieken már túl vagytok, de valahogy mégsem az igazi, annak több oka lehet, de készülj fel, ezek már kicsit bonyolultabbak:

 

Nem tudod befogadni a szeretetet

Beszélik a szeretetnyelved, de amikor épp kapod, folyamatosan hárítod, nem vagy képes befogadni a szeretetet.

Biztosan ismerős a szituáció, megdicsérik az alakodat, de te egy mondattal lehurrogod az illetőt:

 „Á, dehogy, fogynom kellene.”

vagy megköszönik a segítségedet, és hogy milyen figyelmes vagy, te pedig visszaütöd a labdát: 

„Ugyan már, semmiség, szóra sem érdemes!”

Ha a fenti igaz rád, akkor bármilyen terápiás vagy segítő módszerrel keresd meg az okát, miért nem tudod befogadni a szeretetet.
Valószínűleg már egész korán megtörténhetett a törés, így a legtöbb kapcsolatodban azt élted meg, hogy nem szeretnek igazán, nem értenek meg, nem figyelnek oda rád.

Nem a valódi elsődleges szeretetnyelvedet mutatta ki a teszt

A teszt kitöltésekor éppen valamiből már hosszabb ideje hiányállapot állt fenn az életedben, ilyenkor ez a valódi elsődleges szeretetnyelvedet elfedheti

Van egy leszületésünk óta jellemző elsődleges szeretetnyelvünk, amelyet azonban ez a teszt nem képes kimutatni, mert a tesztet mindig az éppen aktuális érzelmi állapotodnak megfelelően tudod kitölteni. Pl. édesanyaként előfordulhat, hogy rengeteg házimunkát kell végezned, ezért ebben nagyobb hiányt élsz meg, a teszt kitöltésekor is ezen lesz a fókuszod, elképzelhető, hogy a szívességek szeretetnyelve fog kijönni aktuálisan, azonban ezt még nem fogod a szeretet kifejezéseként érzékelni, mert a te nyelved pl.: az ajándékozás.

A valódi elsődleges szeretetnyelvünk egész életünkben igaz marad és ha nincsen torzító hatás, ezen működünk.

Szeretnéd tudni, mi az elsődleges szeretetnyelved?

A tarot kártya segítségével kideríthetjük, mi működtet téged.

A konzultáció történhet személyesen vagy online, 

időtartama 60 perc, ára: 20.000 Ft.

Ez az elsődleges szeretetnyelv meghatározza azt is, hogy Önmagadnak meg tudod-e adni azt, amire szükséged van pl. mikor átlendítenéd magad egy rosszabb perióduson.

Ezzel a módszerrel párra is lelhetsz, ha jelenleg magányos vagy.

A szeretetnyelved alkalmazásával anyagi bőséget teremthetsz az életedben.